Jak przyrządzić Torcik czereśniowo śmietanowy?

Przepis: Torcik czereśniowo śmietanowy

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 75 min.
Czas pieczenia: 25 min.

Jak przyrządzić Torcik czereśniowo śmietanowy?

Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, zmiksować, potem dodawać po 1 żółtku. Wlać olej i dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Ciasto przelać do tortownicy i piec 25 minut w 180 stopniach. Wystudzić.

Biszkopt przełożyć na talerz i obtoczyć obręczą z tortownicy. Czereśnie wypestkować, przekroić na pół i ułożyć na biszkopcie.

Do soku dolać 140 ml wody, trochę odlać i wymieszać kisiel.

Resztę soku zagotować i ugotować kisiel.

Ugotowany wylać na czereśnie. Ostudzić.

Kremówkę ubić ze śmietan fixem i cukrem.

Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z kremówką. Ułożyć na czereśniach.

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, gdy zgęstnieje pokroić w kostkę i ułożyć na brzegu tortu.

W środku ułożyć czereśnie.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556