Jak przyrządzić Torcik gruszkowy?

Przepis: Torcik gruszkowy

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Torcik gruszkowy?

żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać budyń lub mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 2 łyżkach zimnego mleka, wymieszać. Masę cienką strużką wlać do wrzącego mleka, stale mieszając. Kiedy krem zacznie gęstnieć, zestawić z ognia, ostudzić, mieszając. Rozsmarować na spodzie biszkoptowym. Na wierzchu ułożyć osaczone gruszki. Posmarować podgrzanym dżemem wymieszanym z żelatyną namoczoną w kilku łyżkach wody. Torcik schłodzić. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553