Przepis: Torcik jogurtowy
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 40min.
Czas przygotowania: 120 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 25 min.
Jak przyrządzić Torcik jogurtowy?
2 białka ubić z solą, dodawać stopniowo cukier, cukier waniliowy, 2 żółtka, mąkę, skrobię, proszek do pieczenia i olej. Piec około 25 minut w temp. 160 st C.
2 żółtka ubić z 2 łyżkami cukru pudru. Podgrzać w rondelku śmietanę, wlewać powoli żółtka i ubić.
Dodać żelatynę, ubijać chwilę i odstawić w chłodne miejsce.
Zmiksować truskawki z brandy i wymieszać z jogurtem.
Ubić pianę z 2 białek, wsypać 4 łyżki cukru pudru.
Wymieszać masę żółtkową z jogurtową. Dodać pianę z białek.
Przełożyć kremem wystudzony biszkopt i schłodzić w lodówce. Udekorować wiórkami czekolady.
Smacznego!