Jak przyrządzić Torcik jogurtowy?

Przepis: Torcik jogurtowy

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 40min.
Czas przygotowania: 120 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 25 min.

Jak przyrządzić Torcik jogurtowy?

2 białka ubić z solą, dodawać stopniowo cukier, cukier waniliowy, 2 żółtka, mąkę, skrobię, proszek do pieczenia i olej. Piec około 25 minut w temp. 160 st C.

2 żółtka ubić z 2 łyżkami cukru pudru. Podgrzać w rondelku śmietanę, wlewać powoli żółtka i ubić.

Dodać żelatynę, ubijać chwilę i odstawić w chłodne miejsce.

Zmiksować truskawki z brandy i wymieszać z jogurtem.

Ubić pianę z 2 białek, wsypać 4 łyżki cukru pudru.

Wymieszać masę żółtkową z jogurtową. Dodać pianę z białek.

Przełożyć kremem wystudzony biszkopt i schłodzić w lodówce. Udekorować wiórkami czekolady.

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553