Jak przyrządzić Torcik serowy z galaretką?

Przepis: Torcik serowy z galaretką

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przyrządzić Torcik serowy z galaretką?

Jasną galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody, a galaretkę ciemną w ilości wody podanej w przepisie, odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Spód tortownicy wysypujemy pokruszonymi herbatnikami. Masło z częścią cukru pudru ucieramy (robotem!) na puch, dodajemy, cały czas ucierając, po jednym żółtku oraz pozostały cukier. Gdy masa będzie jednolita i pulchna, dodajemy, niewielkimi partiami, cały czas ucierając, ser, pianę ubitą z białek oraz lekko tężejącą, jasną galaretkę. Składniki dokładnie łączymy i od razu przekładamy do przygotowanej formy, posypujemy przygotowanymi owocami i zalewamy tężejącą, ciemną galaretką. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556