Jak przyrządzić Tort ananasowo-kokosowy?

Przepis: Tort ananasowo-kokosowy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przyrządzić Tort ananasowo-kokosowy?

Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier, żółtka, mąkę z proszkiem, wiórki kokosowe i kakao. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy. Piec około 30-40 minut w temp. 180 stopni C.

Śmietanę ubić na sztywno z usztywniaczami.

Ananasy odsączyć, kilka krążków pozostawić, resztę pokroić na kawałki. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta ponownie włożyć do tortownicy, nasączyć 1/2 szklanki soku ananasowego, posmarować częścią bitej śmietany, ułożyć owoce. Rozsmarować resztę kremu, przykryć drugim, nasączonym płatem ciasta, udekorować według uznania krążkami ananasa.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556