Jak przyrządzić Tort czereśniowo jagodowy?

Przepis: Tort czereśniowo jagodowy

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przyrządzić Tort czereśniowo jagodowy?

Białka ubić z cukrem. W kubeczku przygotować żółtka zmieszane z octem i proszkiem do pieczenia. Do białek dodać żółtka i wolno wymieszać. Dodać mąkę i oliwę. Ciasto wylać do natłuszczonej kwadratowej tortownicy. Po upieczeniu przekroić wzdłuż na pół.

Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i dokładnie zmiksować. 1/3 masy odłożyć. Do reszty dodać zmiksowane jagody i dokładnie połączyć.

Jeden płat ciasta nasączyć wodą z sokiem z cytryny i cukrem. Wyłożyć masę jagodową. Nakryć drugim płatem biszkoptu i nasączyć.

Wyłożyć masę śmietanową. Czereśnie pozbawione pestek ułożyć na masie śmietanowej i zalać tężejącymi galaretkami.

Schłodzić. 

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556