Jak przyrządzić Tort kawowy?

Przepis: Tort kawowy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.

Jak przyrządzić Tort kawowy?

Z jajek, mąki, cukru i kakao wybić mikserem puszystą masę biszkoptową, upiec.

Po ostudzeniu biszkopt przekroić na trzy krążki. Każdy z nich nasączyć przygotowanym ponczem: kawę rozpuszczalną zaparzamy w jednej filiżance wrzącej wody, dodajemy cukier, studzimy.

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, gdy napęcznieje rozpuszczamy i studzimy. Kawę mieloną zaparzamy w niewielkiej ilości wody i studzimy. Śmietanę ubijamy razem z cukrem, dodajemy same fusy z zaparzonej wcześniej kawy, mieszamy krem delikatnie i dodajemy żelatynę.

Mieszamy aby żelatyna równomiernie rozprowadziła się w śmietanie i takim kremem przekładamy po kolei krążki biszkoptowe. Dekorujemy wierzch tortu i posypujemy kawą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556