Jak przyrządzić Tort śmietankowy?

Przepis: Tort śmietankowy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Tort śmietankowy?

BISZKOPT

Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Piec 35 minut w 170 stopni.

Po upieczeniu biszkopt przekroić na 3 placki.

KREM

Sernik na zimno przygotować według przepisu na opakowaniu.

PONCZ

Woda, spirytus, sok z cytryny, olejek rumowy, wszystko dobrze wymieszać, dobrze nasączyć placki.

Placek nasączony na to krem.

Wierzch ciasta nasączyć na to krem, cały tort nasmarować kremem i obsypać wiórkami kokosowymi, przystroić tort.

Jeść dopiero następnego dnia.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556