Jak przyrządzić Truskawkowy placuszek?

Przepis: Truskawkowy placuszek

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 15min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Czas gotowania: 15 min.

Jak przyrządzić Truskawkowy placuszek?

W garnku podgrzewamy wodę, cukier, mąkę kukurydzianą do zgęstnienia, następnie zdejmujemy z ognia. W tym „sosie” rozpuszczamy galaretkę i całość schładzamy.

Część truskawek odkładamy do dekoracji a resztę układamy na biszkoptowym spodzie i wylewamy na to tężejącą galaretkę. Śmietanę ubijamy na sztywno i dekorujemy wierch ciasta.

Na górę kładziemy odłożone do dekoracji truskawki i posypujemy całość orzechami.

Wstawiamy do lodówki na 2 godziny!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556