Przepis: Wafle z masą kajmakową
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Jak przyrządzić Wafle z masą kajmakową?
Mleko w puszce wstawiamy do garnka, zalewamy wodą (puszka musi być całkowicie przykryta) i gotujemy ok. 2-3 godziny. Należy uważać, aby podczas gotowania puszka była cały czas zakryta wodą.
Następnie ugotowaną puszkę studzimy, masę z puszki mieszamy i wylewamy warstwami na suche wafle tj:
1. wafle
2. masa
3. wafle
4. masa
5 wafle
W rondelku rozpuszczamy masło z mlekiem i wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia. Przygotowaną polewę wylewamy na wafle. Całość dekorujemy wg upodobań (wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki, migdały etc.)
Przygotowane wafle odstawiamy do lodówki na kilka godzin.