Przepis na Babeczki budyniowe z pomarańczami

Składniki potrzebne do przepisu: Babeczki budyniowe z pomarańczami

  • mąka pszenna 0,5 kg
  • masło 25 dag
  • cukier puder 20 dag
  • żółtka 3
  • budyń śmietankowy lub waniliowy 3
  • mleko 3 szklanki
  • cukier (do smaku)
  • masło do foremek ok. 100 dag
  • >skórka pomaranczowa 1
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Babeczki budyniowe z pomarańczami ?

    Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier puder, żółtka i szczyptę soli.

    Wyrób ciasto, owiń w folie schłódź w lodówce.

    Budynie ugotuj na mleku z dodatkiem 2 łyżek cukru, ostudź.

    Odkrój 1/3 ciasta, resztę rozwałkuj na grubość ok 1/2 cm.

    Foremki natłuść masłem

    Za pomocą wałka przenieś ciasto na foremki, dociśnij.

    Wałkiem odetnij górę ciasta.

    Do każdej foremki włóż po łyżce budyniu.

    Przykryj krążkami z reszty ciasta, zlep.

    Piecz ok. 30 minut w 200 C. Po wyciągnięciu polej polewą czekoladową, ozdób pomarańczą. Jeśli ktoś woli można posypać cukrem pudrem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556