Przepis na Babeczki Nigelli

Składniki potrzebne do przepisu: Babeczki Nigelli

  • masło 125 g
  • cukier 125 g
  • mąka 125 g
  • jajka 2 szt
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • soda 1/2 łyżeczki
  • >esencja waniliowa 2 łyżeczki
  • mleko 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Babeczki Nigelli ?

    Wszystkie składniki – bez mleka – miksujemy w mikserze. Na sam koniec dodajemy mleko nie przerywając miksowania – dzięki temu masa będzie puszysta.

    Napełniamy papilotki do muffinek po łyżce ciasta – powinno wyjść 12 sztuk.

    Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 200’C.

    Po upieczeniu lukrujemy.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556