Przepis na Błyskawiczna szarlotka na gorąco z lodami

Składniki potrzebne do przepisu: Błyskawiczna szarlotka na gorąco z lodami

  • migdały 5 dag
  • >lody śmietankowe lub waniliowe 250 g
  • mąka pszenna 15 dag
  • masło 10 dag
  • cukier 15 dag
  • jabłka 1 kg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Błyskawiczna szarlotka na gorąco z lodami ?

    Włączyć piekarnik aby się nagrzał do temperatury 170st.

    Jabłka (najlepiej antonówki) obrać i pokroić na grubszą kostkę. Rozsypać na szklaną formę do pieczenia 30x30cm.

    Cukier, mąkę wsypać do miski.

    Dodać masło pokrojone w kostkę.

    Palcami wyrobić kruszonkę i posypać nią ciasto.

    Całość posypać pokrojonymi migdałami.

    Wstawić do nagrzanego piekarnika na 25 min.

    Podawać gorące z lodami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556