Przepis na Brzdąc na kremówkach

Składniki potrzebne do przepisu: Brzdąc na kremówkach

  • cukier 1/2 szkl
  • cukier waniliowy 1 mały
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • woda 30 ml
  • kakao lub kawa rozpuszczalna 2 łyżki (płaskie)
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Brzdąc na kremówkach ?

    Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, żelatynę namoczyć w wodzie. Do ubitej śmietany dodajemy kakao lub kawę (jeżeli kawa jest mocna proszę dodać trochę mniej). Na koniec wlewamy rozpuszczoną żelatynę, masę wkładamy na gotowy biszkopt. Do dekoracji można użyć suchego kakao lub kawy (najlepiej zrobić to sitkiem).

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556