Przepis na Chrupiące czekoladki z migdałami i morelami Damiana

Składniki potrzebne do przepisu: Chrupiące czekoladki z migdałami i morelami Damiana

  • >półsłodka czekolada 120 g
  • miód 2 łyżki
  • >suszone morele 115 g
  • migdały 60 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 28min.
    Czas przygotowania: 200 min.
    Czas gotowania: 8 min.

     

    jak przyrządzić Chrupiące czekoladki z migdałami i morelami Damiana ?

    Czekoladę oraz miód przekładamy do żaroodpornej miski i stawiamy ją nad rondlem z gotującą się wodą i mieszamy aż czekolada się rozpuści i połączy z miodem. Dodajemy posiekane morele i posiekane migdały. Łyżeczką nakładamy do papilotek małe porcje masy. odstawiamy do lodówki na 3 godziny, aby masa stężała.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556