Przepis na Ciastka oranżelki

Ciastka oranżelki

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Ciastka oranżelki?

Pomarańcze sparzyć i osuszyć i zdjąć skórkę, a następnie zalać w zimnej wodzie żeby były przykryte. Od chwili zawrzenia gotować 5 minut i wylać wodę i ponownie powtórzyć czynność i na koniec odsączyć. Wodę gotować z 20 dag cukru dosyć długo tak aby potem kropla syropu w zimnej wodzie zastygło. Skórki pokroić na długie plastry i dodać do wrzącego syropu i gotować przez godzinę żeby były przejrzyste i wrzucić 10 dag cukru i gotować 10 minut ciągle mieszając. Wyjąć i obsączyć i suszyć przez 24 godziny i obtaczać w pozostałym cukrze lub w rozpuszczonej czekoladzie i suszyć przez 2 dni.