Przepis na Ciasto capuccino z bitą śmietaną

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto capuccino z bitą śmietaną

  • kakao do posypania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Ciasto capuccino z bitą śmietaną ?

    Pieczemy biszkopt i studzimy.

    Gotujemy szklankę mleka z cukrem, a do drugiej zimnej dodajemy żółtka, capucino i mąkę. Teraz tą suchą mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy szybko – będzie gęstnieć jak budyń. Powstanie nam budyń o smaku capucino.

    Margarynę ucieramy z w makutrze na biało i stopniowo dodajemy budyń – zimny oczywiście. Ucieramy na jednolitą puszystą masę.

    Teraz robimy jak wolicie – albo dodajemy zagęstnik do śmietany lub rozpuszczoną żelatynę (2 łyżeczki w 1/2 gorącego mleka – i zanim dodacie to ostudźcie to). Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem na sztywno. A ten dodatek w postaci zagęstnika dodajemy przed ubijaniem a żelatynę już po ubiciu i wtedy musimy to delikatnie wymieszać.

    Na biszkopt układamy masę capuccino a na to śmietanę. Posypujemy kakao i wkładamy do lodówki do schłodzenia się.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556