Przepis na Ciasto czekoladowe

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto czekoladowe

  • jajka 5 szt
  • cukier 0,5 szkl
  • mąka 0,5 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • ocet 1 łyżeczka
  • kakao 2 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Ciasto czekoladowe ?

    Upiec biszkopt ciemny wystudzić. Masa czekoladowa; wodę, margarynę, czekolady i masło zagotować, żelatynę rozpuścić i wlać do gorącej masy czekoladowej razem ostudzić. Osobno ubić kremówkę i połączyć z masą. Masa kokosowa; z 1 szkl. Mleka zagotować wsypać kokos. Osobno 0, 5 szkl. Mleka i dać mąkę ziemniaczana, wlać do gotującego kokosu. Ostudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać masę kokosową. Biszkopt przekroić, dać masę kokosową drugą połowę biszkoptu i na górę masa czekoladowa.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556