Przepis na Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przyrządzić Ciasto czekoladowe?

Ciasto czekoladowe:

czekoladę rozpuścić a żurawinę sparzyć.

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając żółtka, następnie rozpuszczoną czekoladę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, wymieszać.

Z białek ubić pianę i dodać do ciasta, delikatnie połączyć.

Z ciasta upiec dwa placki. Piec około 30 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku.

Masa:

jajka z cukrem ubić na parze. Masło utrzeć dodając przestudzone jajka i rozpuszczoną czekoladę.

Masą przełożyć placki, posmarować również wierzch, posypać startą czekoladą lub dowolnie ozdobić.