Przepis na Ciasto drożdżowe z mąką kukurydzianą

Ciasto drożdżowe z mąką kukurydzianą

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przyrządzić Ciasto drożdżowe z mąką kukurydzianą?

Przygotować rozczyn – 1 łyżka cukru, 1 łyżka mąki, drożdże i mleko. Ma wyrosnąć na podwójną objętość. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do masy dodać wyrośnięty rozczyn, obie mąki i pozostałe składniki.Ciasto dobrze wyrobić.ok. 20 min. tak, aby było lśniące i odstawić do wyrośnięcia. Piec w temp ok 180 stopni Celsjusza przez ok.1 godz. Po wyjęciu z pieca niech chwilkę odstoi a następnie wyjąć z formy.Podawać z kruszonką i owocami.