Przepis na Ciasto drożdżowe z musem jabłkowym

Ciasto drożdżowe z musem jabłkowym

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przyrządzić Ciasto drożdżowe z musem jabłkowym?

Drożdże rozrobić z łyżeczką cukru ,łyżką mąki i małą ilością ciepłego mleka, zostawić do wyrośnięcia.

Wszystkie składniki wyrobić z rozczynem na gładkie ciasto i zostawić do wyrośnięcia (w ciepłym miejscu)

Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i też pozostawić do wyrośnięcia , nałożyć mus jabłkowy i można posypać kruszonką ,piec w 180c do 50 min.

MUS JABŁKOWY

jabłka obrać, pokroić w plasterki ,wlać 1 szkl. wody do rondelka i dać pokrojone jabłka, następnie gotować na małym ogniu ,od czasu do czasu mieszając, można dodać cynamon i cukier waniliowy. Gdy jabłka się trochę rozgotują, odstawić do wystygnięcia i nałożyć na ciasto i piec.

Smacznego!