Przepis na Ciasto kakaowe z kremem toffi

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto kakaowe z kremem toffi

  • jajka 4 sztuki
  • cukier 8 łyżek
  • mąka tortowa 4 łyżki
  • kakao ciemne gorzkie 2 łyżki
  • proszek budyniowy kakaowy 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Ciasto kakaowe z kremem toffi ?

    Upiec biszkopt w formie 25/30 i pozostawić do przestygnięcia.

    Margarynę dokładnie rozetrzeć i dodawać zimny karmel i dokładnie połączyć. Można zostawić odrobinę karmelu do dekoracji.

    Zimny biszkopt przekroić na 2 (lub 3 jeśli wyszedł wysoki) plastry i delikatnie nasączyć słabą kawą (z ekspresu – nie parzoną).

    Pierwszą część ciasta posmarować masą przykryć ciastem i delikatnie docisnąć. Jeśli mamy więcej części ciasta postąpić podobnie z następną częścią. Posmarować ciasto na wierzchu pozostałą masą. Zrobić na wierzchu rowki dekoracyjne (można do tego wykorzystać nawet widelec) i włożyć pozostały karmel do szprycki i udekorować wg uznania.

    Polecam do kremu dodać siekane orzechy laskowe – super smakuje i super się komponuje z tym ciastem. Polecam!!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556