Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto kakaowe z kremem toffi
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
jak przyrządzić Ciasto kakaowe z kremem toffi ?
Upiec biszkopt w formie 25/30 i pozostawić do przestygnięcia.
Margarynę dokładnie rozetrzeć i dodawać zimny karmel i dokładnie połączyć. Można zostawić odrobinę karmelu do dekoracji.
Zimny biszkopt przekroić na 2 (lub 3 jeśli wyszedł wysoki) plastry i delikatnie nasączyć słabą kawą (z ekspresu – nie parzoną).
Pierwszą część ciasta posmarować masą przykryć ciastem i delikatnie docisnąć. Jeśli mamy więcej części ciasta postąpić podobnie z następną częścią. Posmarować ciasto na wierzchu pozostałą masą. Zrobić na wierzchu rowki dekoracyjne (można do tego wykorzystać nawet widelec) i włożyć pozostały karmel do szprycki i udekorować wg uznania.
Polecam do kremu dodać siekane orzechy laskowe – super smakuje i super się komponuje z tym ciastem. Polecam!!