Przepis na Ciasto na herbatnikach

Ciasto na herbatnikach

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 15 min.

Jak przyrządzić Ciasto na herbatnikach?

Dużą prostokątną blachę wykładam folią aluminiową, układam pierwszą warstwę herbatników. Przygotowuje masę budyniową: pół litra mleka doprowadzam do zagotowania, w jednej szklance mleka rozrabiam budynie z torebki z cukrem, dodaję budyniową mieszankę do gotującego się mleka. Ostudzony budyń ucieram z masłem (dodając po łyżce). Masa śmietankowa: śnieżkę (bitą śmietanę w proszku) ubijam na schłodzonym dobrze mleku. Ułożenie ciasta od dołu: herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śnieżka, krakersy, masa krówka, orzeszki. Wstawiam na 2 godziny do lodówki.