Przepis na Ciasto orzechowo- kokosowe

Ciasto orzechowo- kokosowe

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 50min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 110 min.

Jak przyrządzić Ciasto orzechowo- kokosowe?

Ciasto z orzechami:

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę mieszamy z cukrem i odstawiamy na 10 min. Następnie odcedzamy sok, dodajemy pozostałe składniki mieszamy i dzielimy na dwie części. Dajemy do dwóch foremek.

Ciasto z kokosem:

Białka ubijamy z cukrem dodajemy proszek do pieczenia i kokos. Ciasto dzielimy na dwie części i wykładamy kubkami na ciasto orzechowe.

Ciasto z sokiem:

Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę z proszkiem, sok z cytryny i pianę ubitą z białek. Tym ciastem wypełniamy luki pomiędzy ciastem kokosowym.

Biszkopt:

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka mąkę z proszkiem i olej. Wymieszać wylać na blachę i piec 30min w 180 stopniach.

Masa:

W niewielkiej ilości mleka roztrzepać żółtka i mąki pozostałe mleko zagotować z cukrami. Do gotującego wlać mleko z żółtkami. Ugotować budyń. Masło utrzeć z zimnym budyniem, orzechami i naparem kawy.

Przełożenie ciasta:

Ciasto orzechowe-połowa masy- biszkopt- połowa masy-ciasto orzechowe.