Przepis na Ciasto Pijak

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto Pijak

  • wiórki kokosowe 15 dag
  • białka 6 szt
  • rodzynki 5 dag
  • woda 2 łyżki
  • kakao 2 łyżki
  • cukier puder 1 szklanka
  • margaryna 1/2 kostki
  • >wódka 1 szklanka
  • biszkopty okrągłe 2 torebki
  • masło 1 kostka
  • cukier waniliowy 1 torebka
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • cukier 14 dag
  • mleko 1/2 L
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • >mak suchy 15 dag
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Ciasto Pijak ?

    Ciasto: 6 białek ubić na sztywną pianę, dodać 15 dag cukru,15 dag suchego maku, 15 dag wiórek kokosowych, łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać razem i upiec ciasto.

    Na placek położyć krem: Krem przygotować z 1/2 l mleka.14 dag cukru, mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, cukru waniliowego, masła.

    Biszkopty namacać w wódce i układać na masę. Na każdy okrągły biszkopt układać jedną rodzynkę a potem polać polewą czekoladową.

    Polewa czekoladowa: 1/2 margaryny, 1 szklanka cukru pudru, 2 łyżki kakao, 2 łyżki wody.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556