Przepis na Ciasto z ananasem

Ciasto z ananasem

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przyrządzić Ciasto z ananasem?

Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na puszystą masę. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem. Wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć do natłuszczonej blachy.

Piec w piekarniku ok 30 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół.

Krem ajerkoniakowy rozrobić na mleku. Wyłożyć na spód biszkoptu. Przykryć wierzch biszkoptu. Ananasy odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.