Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto z białą fasolą
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 40 min.
jak przyrządzić Ciasto z białą fasolą ?
W pierwszej misce: fasola, mleko, rodzynki, daktyle, mus jabłkowy, olej, aromat waniliowy.
W drugiej misce: mąka pszenna, płatki owsiane,cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, stewia/ksylitol/miód.
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, ale stopniowo.
Proces miksowania dzielimy na porcje. Część suchych i część mokrych składników – miksować, aż będzie ładna masa.
Wyłożyć i postępować tak dalej, aż wszystkie składniki zostaną zmiksowane. Polecam miksować w kubku nakładanym mikser, zamiast blendera.
Zmiksowaną masę wymieszać z suszoną żurawiną i płatkami czekoladowymi.
Piec w 170 stopniach C przez ok.45-50 minut.
Odstawić do wystudzenia – może być letnie.
Można użyć polewy czekoladowej na wierzch i udekorować owocami.