Przepis na Ciasto z białą fasolą

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto z białą fasolą

  • >biała fasola – konserwowa 500 gram
  • rodzynki – zaparzone 1/2 szklanki
  • daktyle suszone bez pestek 1/5 szklanki
  • mąka pszenna 1/3 szklanki
  • >płatki owsiane błyskawiczne 2/3 szklanki
  • aromat waniliowy 1 łyżeczka
  • >stewia – opcjonalnie
  • >ksylitol/miód 3 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • olej 3 łyżki
  • mleko 1 szklanka
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • >mus jabłkowy 1/2 szklanki
  • >groszki czekoladowe albo pokrojona gorzka czekolada 1/2 szklanki
  • żurawina suszona 2 łyżki
  • >polewa czekoladowa do dekoracji
  • owoce do dekoracji
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
    Czas przygotowania: 40 min.
    Czas pieczenia: 40 min.

     

    jak przyrządzić Ciasto z białą fasolą ?

    W pierwszej misce: fasola, mleko, rodzynki, daktyle, mus jabłkowy, olej, aromat waniliowy.

    W drugiej misce: mąka pszenna, płatki owsiane,cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, stewia/ksylitol/miód.

    Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, ale stopniowo.

    Proces miksowania dzielimy na porcje. Część suchych i część mokrych składników – miksować, aż będzie ładna masa.

    Wyłożyć i postępować tak dalej, aż wszystkie składniki zostaną zmiksowane. Polecam miksować w kubku nakładanym mikser, zamiast blendera.

    Zmiksowaną masę wymieszać z suszoną żurawiną i płatkami czekoladowymi.

    Piec w 170 stopniach C przez ok.45-50 minut.

    Odstawić do wystudzenia – może być letnie.

    Można użyć polewy czekoladowej na wierzch i udekorować owocami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556