Przepis na Ciasto z brzoskwiniami

Ciasto z brzoskwiniami

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 45 min.

Jak przyrządzić Ciasto z brzoskwiniami?

Żółtka ucieramy z cukrem. Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wody, pozostawiamy do lekkiego stężenia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy utarte żółtka, wymieszaną mąkę z proszkiem, miksujemy. Przelewamy ciasto to tortownicy i pieczemy 45 minut w 220 stopniach.

Upieczony biszkopt studzimy. Mleko ubijamy z bitą śmietaną, wylewamy na przestudzony biszkopt. Na bitą śmietanę wykładamy brzoskwinie. Polewamy tężejącą galaretką.