Przepis na Ciasto z jabłkami smażonymi i bitą śmietaną

Ciasto z jabłkami smażonymi i bitą śmietaną

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 25 min.

Jak przyrządzić Ciasto z jabłkami smażonymi i bitą śmietaną?

Białka ubić z cukrami, następnie dodać żółtka, proszek do pieczenia, a na końcu mąkę i szybko wymieszać.

Upiec biszkopt w małej tortownicy w temperaturze 160 stopni Cc przez 25 minut.

Następnie rozpuścić 2 galaretki, każdą w 1 szklance wody.

Po wystudzeniu pierwszą wymieszać z jabłkami.

Biszkopt przekroić na połowę i wyłożyć masę jabłkową i wstawić w chłodne miejsce. Jak się zsiądzie, ubić śmietanę i wymieszać z drugą galaretką rozpuszczoną w 1 szklance wody.

Wyłożyć na masę jabłkową i nakryć drugą częścią biszkoptu.

Wstawić do lodówki.

Na koniec zrobić polewę czekoladową i wylać na ciasto.

Posypać płatkami migdałowymi.