Przepis: Ciasto z kremem waniliowym
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 55min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 50 min.
Jak przygotowaćCiasto z kremem waniliowym ?
Białka ubić z solą, stopniowo dodawać cukier, żółtka, cukier waniliowy, mąkę, skrobię i proszek do pieczenia.
Podzielić ciasto na 2 części, do jednej dodać kakao.
Biszkopty piec osobno w temp. 180 st c, każdy po 25 minut.
2 szklanki mleka zagotować z cukrem, w trzeciej rozmieszać budyń, połączyć.
Wystudzony budyń zmiksować z palmą.
Przełożyć kremem oba biszkopty.
Udekorować ciasto czekoladami rozpuszczonymi w kąpielach wodnych. Smacznego!