Przepis na Ciasto z kremem waniliowym

Ciasto z kremem waniliowym

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 55min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Jak przyrządzić Ciasto z kremem waniliowym?

Białka ubić z solą, stopniowo dodawać cukier, żółtka, cukier waniliowy, mąkę, skrobię i proszek do pieczenia.

Podzielić ciasto na 2 części, do jednej dodać kakao.

Biszkopty piec osobno w temp. 180 st c, każdy po 25 minut.

2 szklanki mleka zagotować z cukrem, w trzeciej rozmieszać budyń, połączyć.

Wystudzony budyń zmiksować z palmą.

Przełożyć kremem oba biszkopty.

Udekorować ciasto czekoladami rozpuszczonymi w kąpielach wodnych. Smacznego!