Przepis na Ciasto z truskawkami i galaretką

Ciasto z truskawkami i galaretką

Ile porcji: 14

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Jak przyrządzić Ciasto z truskawkami i galaretką?

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać miksując po jednym żółtku. Olej i wodę wymieszać dodać do masy jajecznej i zmiksować. Mieszając wsypywać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy i upiec na złoty kolor w temp. 170 stopni. Ciasto wystudzić.

Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem do smaku i nasączyć ciasto.

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać i dodać do serków zmiksować.

Masę wylać na ciasto i równomiernie rozprowadzić. Gdy masa stężeje kłaść pokrojone w plastry truskawki.

Galaretkę przygotować według przepis na opakowaniu i zimną wylać na truskawki.

Pozostawić do stężenia.