Składniki potrzebne do przepisu: Czekoladowe z brzoskwiniami
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 35 min.
jak przyrządzić Czekoladowe z brzoskwiniami ?
Rozpuścić margarynę z cukrem, dodać kakao, dolać 1/2 szklanki wody i gotować przez około 5 min, zostawić do ostudzenia. Oddzielić białka od żółtek, z białek ubić pianę. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz żółtka, ucierać tak długo, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem. Piec w temp. 180st.
KREM
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, wymieszać z maślanką. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i delikatnie połączyć z maślanką. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i połączyć z gęstniejącą masą. Ostudzone ciasto przekroić na dwa placki, dolny nasączyć likierem brzoskwiniowym i posmarować gęstniejącym kremem. Przykryć drugim plackiem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać wierzch ciasta. Dowolnie udekorować.