Przepis na Fit Ciasto ze śliwkami

Składniki potrzebne do przepisu: Fit Ciasto ze śliwkami

  • jajka 5 sztuk
  • mąka 2 szklanki czubate
  • olej 3/4 szklanki
  • cukier 1,5 szklanki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • śliwki 1 kg
  • mleko 2,5 szklanki
  • budyń śmietankowy 2 opakowania
  • cukier 6 łyżek
  • margaryna 1 kostka
  • >polewa czekoladowa do dekoracji
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas pieczenia: 40 min.

     

    jak przyrządzić Fit Ciasto ze śliwkami ?

    Wbić jajka do miski, dodać cukier połączony z cukrem waniliowym. Ubić na puszystą masę. Dodać olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na posmarowaną blaszkę. Umyć śliwki, wypestkować, osączyć i ułożyć na cieście rozcięciem do góry. Piec ok 40 minut. Ciasto zostawić do ostygnięcia. Ugotować budyń i wystudzić. Wystudzony budyń utrzeć z margaryną. Ciasto posmarować masą budyniową tak, by zapełnić wgłębienia z owocami. Wyrównać i polać polewą czekoladową. Ciasto nie należy do wilgotnych ale jest pyszne. Najlepiej smakuje następnego dnia.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556