Przepis na Kolorowy przekładaniec

Składniki potrzebne do przepisu: Kolorowy przekładaniec

  • biszkopt gotowy 3 szt.
  • >krem karpatka 1 szt.
  • mleko 300 ml
  • masło 100 gram
  • galaretka agrestowa 1 szt.
  • galaretka wiśniowa 1 szt.
  • >brzoskwinie w syropie 1 mała puszka
  • >czekolada biała 1 szt.
  • śmietana kremówka 200 ml
  • śmietan fix 1 szt.
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Kolorowy przekładaniec ?

    Krem karpatka przygotować wg przepisu na opakowaniu.

    Każdą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody.

    Zostawić do zastygnięcia. Następnie pokroić w kostkę. Podzielić na 3 części.

    Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.

    W garnku rozpuścić czekoladę z 2 łyżkami śmietanki. Cały czas mieszając.

    Gdy powstanie jednolita masa, ostudzić.

    Resztę śmietanki ubić z fixem. Połączyć ostudzoną białą czekoladę z ubitą śmietanką – wymieszać.

    Tortownicę wyłożyć folią aluminiową.

    Położyć placek biszkoptu. Nasączyć syropem z brzoskwiń.

    Wyłożyć połowę kremu i 1 część galaretki (agrestowej i wiśniowej). Przykryć drugim plackiem biszkoptu. Lekko docisnąć.

    Nasączyć syropem z brzoskwiń.

    Rozsmarować krem i położyć drugą część galaretki.

    Ułożyć trzeci placek biszkoptu. Nasączyć syropem z brzoskwiń.

    Rozłożyć trzecią część galaretki i zalać białą czekoladą połączoną ze śmietaną.

    Wstawić do lodówki.