Przepis na Kruche babeczki z czekolada

Składniki potrzebne do przepisu: Kruche babeczki z czekolada

  • mąka 250 gram
  • masło 125 gram
  • śmietana gęsta 100 gram
  • cukier puder 1 łyżka
  • żółtko 1 szt
  • czekolada gorzka 3 tabliczki
  • śmietana słodka 300 gram
  • migdały obrane i posiekane garść
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Kruche babeczki z czekolada ?

    Make przesiać na stolnice, dodać masło, śmietanę i cukier, posiekać. Dodać żółtko i zagnieść. Włożyć do lodówki na 30 minut aby się schłodziło.

    Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej maka na grubość 0.5 cm. Wyciąć krążki i wyklepać nimi foremki. Piec w temperaturze 190 st.C ok 15-20 minut.

    Babeczki wyjąć z foremek i ostudzić.

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać słodką śmietanę. Mieszać aż składniki się połączą. Gdy masa lekko ostygnie, napełnić nią babeczki.

    Udekorować posiekanymi migdałami.