Przepis na Kruche babeczki

Składniki potrzebne do przepisu: Kruche babeczki

  • mąka 40 dag
  • margaryna 20 dag
  • jajka 4 sztuki
  • cukier waniliowy 1 torebka
  • cukier 1 szklanka
  • jabłka w soku 1 słoik (400ml)
  • cukier puder do dekoracji 1 szklanka
  • margaryna 3 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
    Czas przygotowania: 40 min.
    Czas pieczenia: 30 min.

     

    jak przyrządzić Kruche babeczki ?

    Z podanych składników zagniatamy ciasto i chłodzimy w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyciąć krążki ciasta, wyjdzie 40krążków, margarynę rozpuścić i przestudzoną przy pomocy pędzla wysmarować foremki, wylepić 20 foremek ciastem, napełnić je jabłkami (przepis dodałam wcześniej)przykryć resztą krążków lekko dociskając brzegi. Przełożyć foremki na blaszkę i piec w temp 180st ostudzone delikatnie wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem