Przepis na Milky Way

Milky Way

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Milky Way?

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao (te trzy składniki wcześniej przesitkowane do jednego naczynia). Delikatnie wymieszać ciasto, wylać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy o wymiarach 25x36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 25min. W temp. 170°c. Po upieczeniu ostudzić, podzielić na 2 części (poziomo). Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i na koniec mleko w proszku. Na pierwszą część biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać na wierzch ciasta. Ciasto koniecznie schłodzić w lodówce!