Przepis na Mój cytrynowiec

Mój cytrynowiec

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Mój cytrynowiec?

Masa cytrynowa:

Wycisnąć sok z cytryny i dolać tyle wody, aby razem było 2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować razem z cukrem. W pół szklanki wody wymieszać budyń, żółtka, mąkę pszenna i ziemniaczaną, połączyć z rozcieńczonym sokiem z cytryny i ugotować budyń. Chłodny budyń połączyć z utartym masłem.

Masa śmietankowa:

Śmietanę ubić dodając cukier oraz rozpuszczoną żelatynę.

Ciasto przekładamy w następujący sposób: na biszkopt wykładamy masę cytrynową, następnie ananasy, dalej masę śmietankową i herbatniki. Na koniec wszystko polewamy ciemną polewą.

Nie pamiętam skąd dostałam ten przepis, ale to ciasto jest bardzo smaczne i warte polecenia.