Przepis na Moja pychotka

Moja pychotka

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Moja pychotka?

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać mąkę (po łyżce). Masło roztopić na parze i ostudzić

Do masy wlewać powoli masło i ucierać.

Jabłka i banany obrać, a następnie pokroić w cienkie plasterki.

Do przygotowanej formy (tortownicy z kominkiem) wlać część ciasta. Na cieście ułożyć jabłka, a na nich banany. Posypać rodzynkami i wiórkami kokosowymi. Wlać pozostałe ciasto tak, aby przykryło owoce. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.

Piec ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 200°C.