Składniki potrzebne do przepisu: Murzynka z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 50 min.
jak przyrządzić Murzynka z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi ?
Do rondla wlać mleko, cukier, margaryna i kakao, lekko podgotować, aby margaryna się rozpuściło.
Ostudzić i wlać do przygotowanej mąki z proszkiem do pieczenia. Do masy wbijać po kolei jajka, cały czas ucierając mikserem.
Wlać do przygotowanej tłuszczem i bułką tartą tortownicy. Piec około 50min w temp. 170 stopni.
POLEWA: połamać czekoladę na kawałki i wsypać i 3 łyżki mleka do rondla. Lekko podgotować.
Po upieczeniu ciasta polać polewą czekoladę i posypać płatkami migdałowymi.