Składniki potrzebne do przepisu: Nutellotta
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Nutellotta ?
Włożyć do garnka czekoladę, masło, i mleko. Rozpuścić czekoladę (nie zagotować). Ubić żółtka z cukrem. Białka ubić oddzielnie na sztywną pianę. Do żółtek dodać ostudzoną czekoladę rozpuszczoną, mąkę, proszek i szczyptę soli, wymieszać delikatnie i dodać białka wymieszać łyżką. Piec w 180° przez 30 minut w tortownicy o średnicy 24 cm. Ostudzony placek przeciąć na pół. Przygotować masę: ubić śmietanę i dodać delikatnie nutellę, wymieszać. Użyć jako nasącz mleko i posmarować w środku połową masy, położyć wierzch placka, nasączyć mlekiem i wyłożyć resztę masy, rozprowadzając ją także na boki. Posypać czekoladą startą i włożyć do lodówki aby schłodzić.