Przepis na Pączki z czekoladą

Składniki potrzebne do przepisu: Pączki z czekoladą

  • mleko 1 szklanka
  • drożdże 5 dag
  • mąka 50 dag
  • cukier 3 łyżki
  • >krem nutella 350 g
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • jajko 1 sztuka
  • żółtko 4 sztuki
  • masło 4 łyżki
  • >spirytus 2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia
  • >polewa czekoladowa
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 5min.
    Czas przygotowania: 2 godz.
    Czas smażenia: 5 min.

     

    jak przyrządzić Pączki z czekoladą ?

    Drożdże mieszamy z 1 łyżką cukru, wlewamy mleko, odkładamy na 15 minut.

    Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy resztę cukru, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko i żółtka, dolewamy spirytus oraz zaczyn – wyrabiamy ciasto, na koniec dodać masło.

    Odkładamy do podrośnięcia – następnie rozwałkowujemy ciasto, wycinamy szklanką krążki, nakładamy krem, przykrywamy drugim krążkiem, zlepiamy boki.

    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

    Usmażone dekorujemy polewą.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556