Przepis na Piernik złocisty mojej mamy

Piernik złocisty mojej mamy

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Piernik złocisty mojej mamy?

Robimy ciasto:

Margarynę należy posiekać nożem z mąką, dodać do tego sodę, mleko, miód, jaja i przyprawę do piernika i zagniatamy z tego wszystkiego ciasto (najlepiej zrobić to dzień wcześniej).

Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Oba placki rozwałkowujemy i pieczemy je na złoty kolor przez 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Gorące jeszcze ciasto po upieczeniu zsuwamy na papier i odstawiamy.

Przygotowanie masy:

Margarynę, żółtko, cukier waniliowy, cukier puder i budyń ucieramy na puszystą masę. Przekładamy placki.

Piernik jest gotowy.

Smacznego.