Składniki potrzebne do przepisu: Placek Beti
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 30 min.
jak przyrządzić Placek Beti ?
Upiec biszkopt z podanych składników bądź wypróbowanego przepisu, ciasto wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1, 5 szklanki wrzącej wody. Orzechy drobno posiekać. Ugotować budyń z cukrem i lekko przestudzić. Biszkopt przekroić na połowę. Dolną część posmarować dżemem. Wyłożyć 1/2 ciepłego budyniu. Na budyniu ułożyć warstwę herbatników i posmarować dżemem. Posypać przygotowanymi orzechami i wyłożyć pozostały budyń. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na budyniu. Przykryć drugą połową biszkoptu. Biszkopt można trochę nasączyć ponczem. Wierzch polać polewą czekoladową i udekorować.