Przepis na Placek Beti

Składniki potrzebne do przepisu: Placek Beti

  • jajka 6 sztuk
  • cukier 3/4 szklanki
  • mąka 1,5 szklanki
  • woda 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
  • budyń karmelowy 2 opakowania
  • mleko 3 szklanki
  • cukier 4 łyżki
  • dżem 1/2 słoika
  • orzechy 3/4 szklanki
  • herbatniki 2 paczki
  • >polewa czekoladowa do dekoracji
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas pieczenia: 30 min.

     

    jak przyrządzić Placek Beti ?

    Upiec biszkopt z podanych składników bądź wypróbowanego przepisu, ciasto wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1, 5 szklanki wrzącej wody. Orzechy drobno posiekać. Ugotować budyń z cukrem i lekko przestudzić. Biszkopt przekroić na połowę. Dolną część posmarować dżemem. Wyłożyć 1/2 ciepłego budyniu. Na budyniu ułożyć warstwę herbatników i posmarować dżemem. Posypać przygotowanymi orzechami i wyłożyć pozostały budyń. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na budyniu. Przykryć drugą połową biszkoptu. Biszkopt można trochę nasączyć ponczem. Wierzch polać polewą czekoladową i udekorować.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556