Przepis na Rajska rolada z niespodzianką

Składniki potrzebne do przepisu: Rajska rolada z niespodzianką

  • orzechy włoskie 10 dag
  • banany 3 szt
  • cukier puder 3 łyżki
  • masło 200 g
  • mąka pszenna 3 łyżki płaskie
  • mleko 10 łyżek
  • mleko 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • kakao 1 łyżka
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • cukier 3 łyżki
  • jajka 6 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Rajska rolada z niespodzianką ?

    Składniki:

    6 jajek

    3 łyżki cukru

    3 łyżki mąki pszennej

    1 pełna łyżka kakao

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:

    szklanka i 10 łyżek mleka

    10 dag posiekanych orzechów włoskich

    3 płaskie łyżki mąki pszennej

    200 g masła

    3 łyżki cukru pudru

    3 banany

    Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Ciasto rozsmarować na papierze do pieczenia. Piec 20 min. w temperaturze 170 stopni C. Ciepłe ciasto wyłożyć na wilgotną ściereczkę, usunąć papier, biszkopt zrolować. Zagotować 2/3 szklanki mleka. Mąkę pszenną rozprowadzić w reszcie mleka. Wlać do gorącego mleka i mieszając, zagotować. Budyń ostudzić. Odłożyć około 12 banany do włożenia w środek rolady. Masło utrzeć z cukrem pudrem, zmiksować z pozostałymi bananami. Dodawać do masy po łyżce budyniu, wsypać orzechy. Wystudzone ciasto odwinąć i posmarować kremem. Na środku ułożyć obrane banany, zwinąć w roladę. Udekorować czekoladą i orzechami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553