Przepis na Rarytas Twardowskiego

Składniki potrzebne do przepisu: Rarytas Twardowskiego

  • marchew tarta 1,5 szkl
  • mąka 1,5 szkl
  • jajka 4 szt
  • olej 1 szkl
  • cukier 1 szkl
  • przyprawa do piernika 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • soda 1 łyżeczka
  • orzechy włoskie 1 szkl
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • cynamon 1 łyżeczka
  • sól 1/2 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Rarytas Twardowskiego ?

    Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

    W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy.

    W drugim naczyniu ubijamy jajka z olejem. Wszystkie składniki łączymy, dodając tartą marchew i posiekane orzechy.

    Mieszamy ciasto łyżką. Wykładamy do tortownicy o średnicy 26 cm. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 175 st. c.

    Masa: masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po łyżeczce serek mascarpone. Na końcu dodajemy orzechy. Ciasto przekrawamy na połowę, smarujemy masą i składamy.

    Pozostałą masą smarujemy całe ciasto. Robimy masę cukrową i obkładamy ciasto. Robimy dekorację i przyklejamy na wierzchu ciasta.

    masą migdałową na moich przepisach http://www. Mojeprzepisy. Pl/przepis/dekoracja_cukrowa_migdalowa/

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553