Składniki potrzebne do przepisu: Rarytas Twardowskiego
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Rarytas Twardowskiego ?
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy.
W drugim naczyniu ubijamy jajka z olejem. Wszystkie składniki łączymy, dodając tartą marchew i posiekane orzechy.
Mieszamy ciasto łyżką. Wykładamy do tortownicy o średnicy 26 cm. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 175 st. c.
Masa: masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po łyżeczce serek mascarpone. Na końcu dodajemy orzechy. Ciasto przekrawamy na połowę, smarujemy masą i składamy.
Pozostałą masą smarujemy całe ciasto. Robimy masę cukrową i obkładamy ciasto. Robimy dekorację i przyklejamy na wierzchu ciasta.
masą migdałową na moich przepisach http://www. Mojeprzepisy. Pl/przepis/dekoracja_cukrowa_migdalowa/