Przepis na Rogaliki francuskie z czekoladą

Składniki potrzebne do przepisu: Rogaliki francuskie z czekoladą

  • ciasto francuskie 1 sztuka
  • czekolada mleczna 16 kostek
  • jajko 1 sztuka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Rogaliki francuskie z czekoladą ?

    Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów, a później każdy kroimy na trójkąt. Powstanie nam 16 kwadratów.

    Każdą kosteczkę czekolady kroimy na pół.

    Kładziemy czekoladę- cała kostkę- na najdłuższym boku trójkąta i zwijamy do góry. Dobrze sklejamy boki i zakręcamy coś na kształt rogalika.

    Smarujemy górę rogalików rozbełtanym jakiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 220’C na 15 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556