Przepis na Rogaliki z nutellą

Składniki potrzebne do przepisu: Rogaliki z nutellą

  • mąka 1,5 kg
  • mleko pół litra
  • drożdże 10 dkg
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • cukier 3/4 szklanki
  • jajka 5 sztuk
  • margaryna 3/4 kostki
  • sól 1 szczypta
  • >nutella 1 słoiczek
  • kakao puchatek 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas pieczenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Rogaliki z nutellą ?

    Z mleka, drożdży, 4 łyżek mąki i 4 łyżek cukru zrobić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. W tym czasie rozpuścić margarynę i ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym (najlepiej mikserem). Do maki dodać resztę składników, na końcu margarynę i wyrobić ciasto. Wyłożyć od razu na stolnicę i podzielić na 8 części. Każdą część rozwałkować i podzielić na 8 części. Nałożyć nutellę i zwinąć rogaliki. Wyłożyć na blaszkę posmarować jajkiem, posypać kakaem puchatek i piec około 15-20 minut na złoty kolor.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553